Povijest TEP-a

TEP svoje početke bilježi u kolovozu 1948. godine. Tada je u pregovorima s predstavnicima kolektiva Rade Končar donesena odluka o potrebi osnivanja tvrtke koja će se baviti proizvodnjom elektrotehničkih proizvoda.

Nova tvrtka je nazvana TEP – Tvornice elektrotehničkih proizvoda, a s proizvodnjom započinje 1949. godine. Danas je tvrtka privatizirana i posluje kao TEP d.o.o..

Kroz svoju bogatu povijest, TEP je kontinuirano razvijao i unaprjeđivao proizvodne linije, tako da danas slovi kao jedna od ključnih tvrtki za proizvodnju elektrotehničkog asortimana u regiji i šire.

Tvrtka proizvodi dugovječna rasvjetna tijela vosoke kvalitete te elektroinstalacijske i razvodne uređaje, s posebnih naglaskom na primjenu prilikom izgradnje i održavanja objekata od posebnog značaja kao što su ceste i autoceste, tuneli, stadioni, industrijski pogoni i sl.

U svojoj ponudi TEP ima i široku paletu usluga u industriji, koje uključuju zavarivanje, punktiranje i strojnu obradu čelika i aluminija, CNC strojnu obradu, plastifikaciju te špricanje plastičnih masa na najmodernijim strojevima.

U okviru industrijskih usluga i rješenja, segment tvrtke bavi se projektiranjem rasvjetnih rješenja i razvodnih uređaja te projektiranjem i izradom alata u industriji.